ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Msc, PhD

Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Msc, PhD  Online Συμβουλευτική σχέσεων

Βιογραφικό σημείωμα


Η Ευαγγελία Ψαρρά γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1999 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2000 εισήχθη με γραπτές εξετάσεις στο 3ετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε με βαθμό “Άριστα”. Ταυτόχρονα εξειδικεύτηκε ως ψυχοθεραπεύτρια, ολοκληρώνοντας την 5ετή εκπαίδευσή της στη Συστημική και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες.

    Παράλληλα, εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με βαθμό “Άριστα” και η ίδια πλέον είναι Διδάκτωρ και επιστημονική συνεργάτις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών-δυσλεξίας αλλά και στη χορήγηση ψυχομετρικών και προβολικών τεστ (προσωπικότητας, νοημοσύνης, σχολικής ετοιμότητας, επαγγελματικού προσανατολισμού) σε παιδιά και ενήλικες. Επίσης, έχει επιμορφωθεί σε σεμινάρια life coaching, λαμβάνοντας το Diploma in Evidence-based coaching, και παρέχει υπηρεσίες life coaching σε άτομα που επιθυμούν την εκπλήρωση προσωπικών/επαγγελματικών στόχων. Τέλος, το 2021 ολοκλήρωσε το σεμινάριο Τραυματοθεραπείας, με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing) και έκτοτε πραγματοποιεί συνεδρίες επεξεργασίας και θεραπείας των ψυχικών τραυμάτων του ατόμου.

    Επαγγελματικά, έχει εργαστεί, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, τόσο σε δημόσιους φορείς και Νοσοκομεία (π.χ. Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Βύρωνα του Αιγινητείου Νοσοκομείου, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών), όσο και σε ιδιωτικά κέντρα θεραπείας παιδιών-εφήβων και συμβουλευτικής γονέων και έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στη διάγνωση και αντιμετώπιση ποικίλων ψυχολογικών καταστάσεων. Από το 2007 ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμά της ως κλινική ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος και ως ψυχοθεραπεύτρια στο γραφείο της στην Πετρούπολη. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Θ).

    Τέλος, όσον αφορά την επιστημονική της δραστηριότητα, η ίδια έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια και σε πολλά επιστημονικά -ελληνικά και διεθνή- συνέδρια.